‘s Zomers toeren, ‘s winters sleutelen
<p>Rouven Bohg bij zijn originele Amerikaanse Harley Davidson-politiemotor.</p>

Rouven Bohg bij zijn originele Amerikaanse Harley Davidson-politiemotor.

(Foto: Bennie Krajenbrink)

‘s Zomers toeren, ‘s winters sleutelen

KAMPERLAND - Motoren laten Rouven Bohgs hart sneller kloppen. Bij lekker weer is het veel toeren en ‘s winters voert hij onderhoud en reparaties uit aan zijn drie motoren. “Het geeft een kick als je zelf iets gemaakt krijgt.”

“Als zestienjarige begon ik te sleutelen aan mijn motor, want ik had niet zoveel centjes om naar de garage te gaan”, vertelt Bohg, inmiddels bijna twintig jaar motorfan. “Met het werkboekje in de hand ging ik aan de slag. Dat ging wel eens mis, maar dan probeer je het opnieuw. Stapje voor stapje lukt je steeds meer. Nu kan ik een motorblok uit elkaar halen en weer in elkaar zetten zonder een onderdeel over te houden.”


Politiemotor

Wanneer de motoren als een zonnetje lopen - Bohg en zijn echtgenote hebben er drie en eentje heeft hij er speciaal verlaagd voor zijn vrouw - trekt het stel er graag op uit. “Die vrijheid hè, dat is een heerlijk gevoel.” Sinds vier jaar is Bohg te ‘herkennen’ aan zijn originele Amerikaanse Harley Davidson-politiemotor mét sirene. “Die wilde ik eens vernieuwen, maar ik heb er zoveel aanspraak mee dat ik ‘m toch maar origineel houd.”

Ontspannen

Met een vriendengroep viert Bohg jaarlijks motorvakantie waarbij ze duizenden kilometers afleggen. “Met een tentje achterop rijden we zonder iets te boeken naar het lekkere weer.” Zo genieten kan hij gelukkig ook in het dagelijks leven. “Ik woon in Kamperland en werk in Heinkenszand en als ik even wil ontspannen maak ik een lekkere, grote ronde terug naar huis.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;