De genomineerden voor 2020.
De genomineerden voor 2020. Foto: Zeeuwse Emergo Innovatieprijs

En de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2020 gaat naar...

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - De bedrijven Traas Ongediertebestrijding, Hydrauvision, Hello Container, SWYCS en Kobobss zijn genomineerd voor de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2020. Zij maken kans op de publieks- en juryprijs van deze jaarlijkse verkiezing die aandacht vraagt voor vernieuwende bedrijven. Het publiek kan van 11 tot en met 26 november stemmen op hun favoriet. De uitreiking is op 26 november.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de Zeeuwse ondernemer met de meest aansprekende innovatie. Zo krijgen vernieuwende bedrijven waardering, ook omdat ze de provincie op een positieve manier aandacht bezorgen. ‘In Zeeland hebben we prachtige bedrijven die toonaangevend zijn op de (wereld)markt. Helaas is dit niet altijd bekend. Met de uitreiking van onze prijs brengen we hierin verandering’, aldus de organisatie van de verkiezing. 

De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo is een initiatief van de provincie Zeeland, in samenwerking met Dockwize, HZ University of Applied Sciences, VNO-NCW en de Kamer van Koophandel. Oorspronkelijk zou de uitreiking, net als voorgaande jaren, tijdens Contacta in Goes plaatsvinden. De netwerkbeurs stond gepland voor 4 november, maar kan vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. De uitreiking van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2020 en de stemperiode zijn daarom uitgesteld.

Genomineerden

Vijf bedrijven zijn genomineerd. ‘SWYCS uit Middelburg heeft een revolutionair systeem ontwikkeld waardoor gebouwen out-of-the-box slim gemaakt worden.’

Hydrauvision uit Schoondijke heeft met Z-Bridge een vernieuwende manier ontwikkeld om van een bewegend schip op zee naar een offshore constructie over te stappen.

Traas Ongediertebestrijding uit ‘s-Gravenpolder heeft binnen de nieuwe wet- en regelgeving voor rattenbestrijding een rattenhotel ontwikkeld. ‘Dat is inmiddels succesvol toegepast in de praktijk.’

Hello Container uit Goes digitaliseert administratieve handelingen die het vergelijken en boeken van containers snel regelt. Van contact met vervoerders tot het opmaken van offertes en het verstrekken van exportdocumenten.

‘Met de PackCheck producten en maatwerkoplossingen van Kobobss in Yerseke wordt het creëren, optimaliseren en borgen van verantwoorde processen in productie en logistiek mogelijk gemaakt.’

Op de website www.emergo-innovatieprijs.nl staat meer informatie over de genomineerden en over het stemmen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief