Als ondernemers een ‘last mile’ willen, wil Goes meewerken
Foto:

Als ondernemers een ‘last mile’ willen, wil Goes meewerken

GOES - De gemeente Goes vindt dat ondernemers, logistieke ondernemers en distributiebedrijven het initiatief moeten nemen voor een zogeheten ‘last mile’.


Als zij daarmee komen, wil de gemeente meewerken. Dat zegt het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van de SGP/ChristenUnie. 

Deze partij is enthousiast over het idee om aan de rand van de stad een punt te maken waar vrachtwagens hun spullen naartoe brengen. Van daaruit worden deze dan op een duurzame, milieuvriendelijke manier naar consumenten en winkeliers in bijvoorbeeld de binnenstad gebracht. 

Vervuilend

Zo’n ‘last mile’ moet een einde maken aan de vervuilende stadsdistributie. Het college denkt dat het in de praktijk erg moeilijk is om uit te voeren, enerzijds vanwege de schaal van Goes, anderzijds omdat er veel haken en ogen aan een ‘last mile’ zitten. 

Post.nl heeft aangegeven niets te zien in het verduurzamen van hun vervoer, omdat Goes daarvoor te klein is.    

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>