Voordeuren Connexxion bussen 2 november weer open, gratis reizen voor kinderen vervalt
Foto: Archief

Voordeuren Connexxion bussen 2 november weer open, gratis reizen voor kinderen vervalt

BEVELAND - De voordeuren van de Connexxion bussen zijn vanaf 2 november weer toegankelijk voor reizigers in de regio Zeeland. Door de plaatsing van schermen is de werkplek van de chauffeurs aangepast om de kans op mogelijke blootstelling aan virusdeeltjes te verkleinen.


Om de veiligheid van het personeel te kunnen waarborgen blijven de stoelen op de eerste rij afgesloten. Ook is de aanduiding voor staanplaatsen iets naar achteren verplaatst. Op die manier bevinden reizigers zich niet binnen anderhalve meter van de chauffeur. 

Doordat er zo persoonlijk contact mogelijk is met de chauffeur kunnen reizigers ook weer een kaartje kopen bij de chauffeur. Hiermee vervalt ook het gratis reizen voor kinderen tot en met 11 jaar onder begeleiding van een volwassene. Voor kinderen tot en met 11 jaar is dan het kidsticket van 1 euro weer te koop bij de chauffeur.

Vanaf 2 november geldt de regel: instappen via de voordeur, uitstappen via de achterdeuren. Het gebruik van een mondkapje blijft gewoon verplicht in het openbaar vervoer.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief