Aantal ww-uitkeringen in Zeeland stijgt sterk door coronacrisis
UWV
UWV (Foto: UWV)

Aantal ww-uitkeringen in Zeeland stijgt sterk door coronacrisis

GOES - Het aantal ww-uitkeringen in Zeeland is in maart, april en mei sterk toegenomen.


Het steeg met 2750, een verdubbeling ten opzichte van dezelfde maanden in 2019. Het ging vooral om jongeren en flexwerkers. In de zomer stabiliseerde het aantal ww-uitkeringen en in augustus en september daalde het cijfers zelfs wat. Het UWV denkt echter dat het ww-percentage weer gaat stijgen door de coronacrisis. 

Arbeidsmarkt

Desondanks blijft de arbeidsmarkt in Zeeland krap. 

Vooral in de sectoren zorg en techniek kunnen ondernemers moeilijk mensen vinden. Voorbeelden van moeilijk invulbare vacatures zijn verzorgenden individuele gezondheidszorg, verpleegkundigen, monteurs en werkvoorbereiders. 

Vacatures

Dat was voor de crisis het geval en nu is het nog niet makkelijker, hoewel er meer mensen zijn die werk zoeken. Het aantal vacatures nam in Zeeland wel af, van 10.800 in het tweede kwartaal van vorig jaar tot 7300 in het tweede kwartaal van 2020. Het is een daling van 32 procent, die in alle sectoren plaatsvindt, maar vooral medewerkers in de horeca, schoonmakers, verkoopmedewerkers en administratief medewerkers voelen de crisis. Ook mensen die in de sector cultuur, sport en recreatie werken, voelen de crisis.   

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>