Subsidies voor mediterrane fruitteelt en circulair bouwen
<p>FOTO DNA BEELDBANK/FELICE BUONADONNA</p>

FOTO DNA BEELDBANK/FELICE BUONADONNA

(Foto: Felice Buonadonna)

Subsidies voor mediterrane fruitteelt en circulair bouwen

MIDDELBURG - Het fruitbedrijf KG Fruit uit Kapelle heeft een subsidie van twee ton gekregen uit de subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling.


Het bedrijf en zijn partners ontwikkelen een vernieuwend overdekt teeltsysteem. Het is bedoeld voor de teelt van mediterrane fruitsoorten, in eerste instantie kiwi’s. Doel is om een zo hoog mogelijk rendement uit de teelt te halen en een goede kwaliteit te leveren. De projectpartners willen ook andere fruittelers betrekken bij de ontwikkeling. 

Circulair

Naast KG Fruit heeft Beveland Wonen ook een subsidie ontvangen uit de regeling. De woningcorporatie kreeg 50.801 euro voor de bouw van zes circulaire, levensloopbestendige nul op de meter-woningen. Uit het project rol straks een conceptwoning op papier, die in het demonstratieproject verder kan worden uitgewerkt. 

Veldbonen

Eerder was er vanuit de regeling een subsidie voor ‘Biobased protein, duurzame eiwitten uit Zeeuwse veldbonen’ van Meatless. 

Ondernemers in Zeeland kunnen vanaf deze week subsidies aanvragen voor ideeën die helpen om de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt op te lossen.

Zeeland in stroomversnelling is een regeling van het Rijk, de provincie en de gemeenten. De subsidies zijn zogenaamde aanjaaggelden om de economische clusters te versterken.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;