<p>Auto's en fietsen parkeren op het Damplein blijft toch mogelijk.</p>

Auto's en fietsen parkeren op het Damplein blijft toch mogelijk.

(Foto: Britta Janssen)

Goes verfraait het Damplein en verandert rijrichting

GOES - De gemeente Goes gaat het Damplein anders inrichten en wat verfraaien. 


De dranghekken op het parkeerpleintje, die er sinds de coronamaatregelen in de binnenstad stonden, verdwijnen. Er komen zogenaamde nietjes voor de extra fietsparkeerplaatsen. Daarnaast komt er een eilandje met groene beplanting, wordt het pleintje in zijn geheel wat verfraaid en worden de parkeerplaatsen gedraaid. 

Rijrichting

Tot slot verandert de gemeente ook de rijrichting, zodat auto’s elkaar niet meer kruisen bij de entree. Ze rijden straks een rondje. “We hebben de aanpassingen besproken met de gemeente. Zij zijn enthousiast”, zegt wethouder Cees Pille. 

Autoluw

De maatregelen op het Damplein zijn genomen tijdens de eerste lockdown om het autoverkeer in de binnenstad terug te dringen, zodat er meer ruimte ontstond voor voetgangers en fietsers. 

De kans is groot dat het Damplein nog een keer op de schop gaat in het kader van het plan ‘Binnenstad 2030’. Een van de doelen in dat plan is om het centrum autoluw te maken. “Maar we zetten de tijdelijke maatregelen nu om naar wat meer permanente.” De werkzaamheden beginnen komende week en duren twee tot drie weken. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;