Willemien Kramer van dierenasiel De Bevelanden met Vinnie.
Willemien Kramer van dierenasiel De Bevelanden met Vinnie. Foto: Coby Weijers

Minder dieren in asiel door corona

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES – In deze coronatijd zitten er in dierenasiel De Bevelanden in Goes nu veel minder honden, katten en konijnen dan vorig jaar. Er zijn minder dieren gebracht en vooral meer poezen geadopteerd. Maar het meest bijzonder zijn de konijnen: die mogen zelf een vriendje kiezen tijdens een heuse speeddate! 

Tijdens de eerste coronagolf vonden vooral veel katten uit het asiel een nieuw thuis. “Ook katten die er al wat langer zaten en dieren die wat banger zijn”, vertelt assistent-asielbeheerder Willemien Kramer.

Impulsaankopen

Het is niet zo dat alle katten nu weg zijn, er zijn er nog een aantal. En honden heeft het asiel sowieso minder. Willemien en haar collega’s hopen dat mensen geen impulsaankopen hebben gedaan door de coronatijd. “We proberen dat te voorkomen door altijd door te vragen. Hebben ze ook tijd en aandacht voor het dier als ze niet meer thuis werken? Ik heb het idee dat mensen die een dier uit het asiel adopteren er wel serieus over hebben nagedacht. Dat is anders bij mensen die zomaar een dier van het internet afhalen.”

Snuffelen

In het dierenasiel in Goes, dat een Bevelandse functie heeft, worden, naast honden en katten, ook konijnen opgevangen. “Die plaatsen we altijd met z’n tweeën: een mannetje en een vrouwtje. Het mannetje is dan wel gecastreerd”, glimlacht Willemien. “Mensen die zelf al een konijn hebben en een koppeltje willen, kunnen met hun dier hiernaartoe komen. Je ziet al snel of er een klik is, dan snuffelen ze rustig aan elkaar. Als ze elkaar niet mogen, gaan ze soms direct vechten.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief