Afbeelding
Foto: Eugène de Kok

Goes sluit Opril Grote Markt vier weken af

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - De gemeente Goes sluit vanaf maandag bij wijze van proef de Opril Grote Markt voor vier weken af.

Ze hoopt hiermee hardrijders op de Grote Markt tegen te gaan. De proef loopt tot en met 4 januari volgend jaar. De opril wordt afgesloten met een verzwaard hek. Voetgangers en fietsers kunnen daar zonder problemen langs, maar auto’s niet. Een paaltje wilde de gemeente niet neerzetten, omdat dit gevaarlijk kan zijn voor fietsers. 

Effect

De gemeente wil onderzoeken welk effect de afsluiting heeft op het rijgedrag en bereikbaarheid. Om de Magdalenastraat goed bereikbaar te houden, wordt de rijrichting daar omgedraaid. Het straatje is in deze periode in te rijden via de Beestenmarkt. 

Autoluw

Goes neemt de resultaten mee in de plannen om de binnenstad op termijn autoluw te maken. “We willen hiermee vooral een rem zetten op de doortocht. We gaan bovendien alle bezorgrestaurants aanschrijven en vragen of ze rekening willen houden met de snelheid van hun scooterrijders”, zegt wethouder Cees Pille. 

Hij is benieuwd naar de ervaringen van de bewoners en ondernemers in de binnenstad. Zij kunnen reageren via een mail naar stadskantoor@goes.nl met de vermelding ‘proef afsluiting Opril’.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief