wijkwerkers Matijs Gerrits (links) en Firas Kiki (rechts)
wijkwerkers Matijs Gerrits (links) en Firas Kiki (rechts) Foto: SMWO

Onderzoek naar samen leven in de buurt

Sport en vereniging

GOES - Vanaf augustus tot en met oktober 2020 heeft SMWO in de Goese Polder onderzoek gedaan naar de leefbaarheid in de buurt. Wijkwerkers van Stichting Maatschappelijk werk & Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) zijn hiervoor langs de deuren gegaan. Voor het onderzoek zijn bewoners bevraagd op de thema’s veiligheid, buurtcontact, burenhulp en leefbaarheid.

 

Met het onderzoek wordt er informatie verzameld voor de wijkwerkers van SMWO en hun samenwerkingspartners. Op deze manier kunnen acties en activiteiten nog beter worden afgestemd op de signalen en vragen vanuit de bewoners. Een belangrijk uitgangspunt van een onderzoek als dit is het creëren van positieve verbindingen in de buurt, zodat bewoners, waar nodig, naar elkaar omzien en op een fijne manier kunnen wonen. Ook worden bewoners op deze manier gestimuleerd om zelf verantwoordelijk te zijn voor hun eigen leefomgeving. Het onderzoek heeft ook een aantal concrete punten opgeleverd, zoals over speelvoorzieningen in de wijk.

Persoonlijk vragen stellen

Ook hebben bewoners door middel van het onderzoek gelegenheid gehad om persoonlijke vragen te stellen aan de wijkwerkers van SMWO. SMWO heeft zo mensen bijvoorbeeld doorverwezen naar juiste instanties of sommige bewoners zijn aan ouderenwerkers van SMWO gekoppeld.

De resultaten van het onderzoek zijn gedeeld met de inwoners middels een nieuwsbrief. Ook zijn er resultaten en signalen gedeeld met samenwerkingspartners zoals de gemeente, Beveland Wonen en de wijkagent, zodat er, samen met de wijkwerkers van SMWO, actie kan worden genomen.

Het is de bedoeling dat volgend jaar diverse buurten in de Goese Polder op deze manier worden bezocht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief