Schade tijdens jaarwisseling in Borsele is ongeveer gelijk aan vorig jaar
Foto: Josien Mathlener

Schade tijdens jaarwisseling in Borsele is ongeveer gelijk aan vorig jaar

HEINKENSZAND - Ondanks het vuurwerkverbod en de coronamaatregelen zijn er in de gemeente Borsele tijdens de jaarwisseling vijftien prullenbakken, elf verkeersborden en één kombord kapot gegaan. 


Ook moest een keer de bestrating worden schoongemaakt. Inclusief de kosten die in de voorbereiding zijn gestoken komt de schade op 9400 euro, ongeveer gelijk aan de schade van vorig jaar. 

Desondanks is burgemeester Gerben Dijksterhuis redelijk tevreden over het verloop. Bij De Rietkraag, een woonlocatie van Philadelphia in Heinkenszand, was wel sprake van overlast. 

Carbid

De handhavers en politie hebben daar dan ook regelmatig gecontroleerd en jongeren aangesproken op hun gedrag. “We gaan daarover met alle betrokkenen later nog in gesprek”, aldus Dijksterhuis. Het carbid schieten in het dorp Borssele heeft geen enkel probleem opgeleverd. In overleg was het verplaatst naar de sportvelden.     

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>