Dennis Sommeijer doet het voor de liefhebbers
<p>Dennis Sommeijer bij een deel van zijn platenverzameling.&nbsp;</p>

Dennis Sommeijer bij een deel van zijn platenverzameling. 

(Foto: Christian Traets )

Dennis Sommeijer doet het voor de liefhebbers

OVEZANDE - Niet dat hij geen drukke baan heeft, maar Dennis Sommeijer was buiten werktijd wel op zoek naar iets toen Klomppop niet doorging en in De Klomp ook al maanden niets is te doen. Hij kwam met Beduidend.com. “Het is een platenzaak voor de liefhebbers”, zegt de programmeur van de soos en het festivalweekend in zijn geboortedorp Ovezande.


Dennis Sommeijer ziet het vooral als een manier om contact te houden met het soort artiesten dat hij graag programmeert voor Klomppop en in De Klomp: de indiebands en singer-songwriters, die je over het algemeen niet in de Top 40 tegenkomt. “Voor de muzikanten is het een manier om hun muziek aan de man te brengen”, zegt Sommeijer, die in het dagelijks leven werkzaam is bij Dura Vermeer. “Het is spontaan ontstaan toen we hadden besloten om het programma van Klomppop door te schuiven naar dit jaar. Ik ging min of meer uit verveling wat oude cd’s verkopen op de muzieksite Discogs en merkte dat er nog wel degelijk behoefte was aan fysiek materiaal.”

Platenwinkels

Wie zoals Sommeijer op zoek is naar wat meer alternatieve muziek moet echter altijd naar de platenmaatschappij of de site van de band. “Op sites van de grote platenwinkels vind je deze niet zo snel. Daar draait het vooral om de grote namen. Als kleine band verdwijn je dan in het niets. Normaal moeten deze muzikanten het hebben van hun platenverkoop tijdens concerten, die je nu niet hebt.” Zelf vergelijkt hij het met naar de markt gaan. “Dat je voor alles wat je koopt bij een andere kraam moet zijn.”

Op Beduidend.com brengt hij de indiereleases samen. En dan voornamelijk van bands uit Nederland. “Klomppop-bandjes”, noemt Sommeijer het. “Het zijn bands die je tegenkomt op festivals in Nederland en België, zoals Best Kept Secret, Grauzone en Grasnapolsky.”

Enthousiast

Sommeijer heeft veel platenlabels en muzikanten zelf gebeld met de vraag of ze mee willen werken aan Beduidend.com. Het gros is enthousiast. Hij spreekt met hen af dat hij een aantal cd’s en lp’s krijgt, die hij vervolgens via de webshop van Beduidend.com aan de man probeert te brengen. Elk album krijgt een beschrijving, zoals mensen die kennen van de grote muzieksites. Hij wil ook met abonnementen gaan werken. “Dan kan iemand aangeven waar hij of zij van houdt en stuur ik elke maand een nieuwe plaat toe.”

Cassettes

Sommeijer vindt het vooral leuk om te doen. De platen, cd’s en zelfs cassettes gaan vooralsnog niet met bakken de deur uit. “Het is een plek voor de liefhebber. Het hoeft niet mega te worden. Zeker niet, maar het groeit gelukkig wel. Ik moet wat meer zichtbaar worden.”

Om dat voor elkaar te krijgen is Sommeijer een crowdfundingsactie begonnen op het platform www.voordekunst.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;