Commissaris geeft compliment aan alle Zeeuwen
<p>Han Polamn eerder dit jaar in gesprek met zorgmedewerkers.&nbsp;</p>

Han Polamn eerder dit jaar in gesprek met zorgmedewerkers. 

(Foto: Adrz)

Commissaris geeft compliment aan alle Zeeuwen

MIDDELBURG - Commissaris van de koning Han Polman heeft vrijdag aan alle inwoners symbolisch een Zeeuws Compliment uitgedeeld. “Het is een ode aan de veerkracht van alle Zeeuwen na een bewogen jaar. Corona heeft er in alle sectoren van de samenleving hard ingehakt.”


DOOR EUGÈNE DE KOK

In zijn nieuwjaarstoespraak prees hij de veerkracht van alles en iedereen. Hij zei hij dat de impact van de crisis op ons gezondheidsstelsel 'enorm was en is'. "In het onderwijs is alles op alles gezet om te zorgen dat de kinderen tijdens de lockdown lessen kunnen blijven volgen. Veel mensen zitten zonder werk en door ondernemers in verschillende sectoren worden grote offers gebracht ... De bestrijding van het virus is een enorme opgave en doet een beroep op iedereen op alle fronten."

Complimenten

De provincie reikt elk jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie in de Nieuwe Kerk een aantal Zeeuwse complimenten uit. De gedeputeerden geven deze aan inwoners die iets bijzonders hebben gedaan of van grote waarde zijn voor de maatschappij.

De complimenten stonden dit keer voor een groot deel in het teken van de coronacrisis. Zo kreeg studente geneeskunde Anna le Clerq een compliment, omdat ze zich, toen haar lessen aan de Erasmus Universiteit online verder gingen, als vrijwilliger aanmeldde op een speciale huisartsenpost voor mensen met luchtwegklachten. “Jouw inzet is een mooi voorbeeld van de vraag naar extra handen in de zorg”, zei Harry van der Maas.

Buurtzorg

Hij reikte ook een compliment uit aan Stefanie Debbaut, die van een buurtzorgpension in Zierikzee in korte tijd een cohortafdeling maakte.

Dick van der Velde gaf zijn compliment aan Diana Kortweg-Maris van het Kenniscentrum Kusttoerisme, omdat haar werk zeer wordt gewaardeerd door de sector.

Jo-Annes de Bat ging naar Mitchell Warmenhoven uit Koewacht, een eindexamenstudent uit Zeeuws-Vlaanderen die door de scholierenactie ambassadeur is van de provincie, en Anita Pijpelink bezocht Gina Poppe van café Het Verdronken Land in Emmadorp. Zij is een boegbeeld van de streekholders, ambassadeurs die regio's een gezicht moeten geven.

n

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;