Gemeente Borsele zet stappen in Platepolder
Uitbreidingsplan Platepolder bij Heinkenszand.
Uitbreidingsplan Platepolder bij Heinkenszand. (Foto: Izak van Maldegem/Sky Pictures)

Gemeente Borsele zet stappen in Platepolder

HEINKENSZAND - Als het meezit begint de bouw van de eerste woningen in de Platepolder in Heinkenszand in de tweede helft van 2022.


De eerste plannen voor de nieuwbouwwijk werden in 2018 bekend. “Het proces heeft iets van vertraging opgelopen door corona. We konden met de klankbordgroep niet fysiek bij elkaar komen, maar dat is inmiddels digitaal wel gebeurd. We kunnen nu verder”, zegt wethouder Kees Weststrate van de gemeente Borsele. 

Ontwikkeling

Uiteindelijk moeten er op het stuk grond tussen de Stenevate, Oudekamersedijk, Heinkenszandseweg en Zuidzaksedijk tussen de 350 en 450 huizen komen. “Het is een grote uitbreiding.” 

De wijk wordt in vier fasen ontwikkeld. In de eerste fase staat de bouw van 12 appartementen (drie keer vier), 26 grondgebonden woningen en 34 huizen in een hofje op het programma. De hofwoningen worden waarschijnlijk deels sociale huur en deels koop. 

Groen

De Platepolder wordt een wijk met veel groen, een aantal waterpartijen en allerlei typen woningen. Het plan staat toe dat de huizen te allen tijde kunnen worden omgebouwd  tot levensloopbestendige woningen met een volledig woonprogramma op de begane grond. 

Toegang

De toegangsweg komt aan de Heinkenszandseweg. Tijdens de eerste fase gaat het verkeer nog wel via de Stenevate naar binnen. “We willen de ontsluiting via de Heinkenszandseweg deels betalen met de opbrengst van de eerste fase.” De gemeente hoopt dat dit jaar alle procedures kunnen worden afgerond. In het voorjaar van 2022 maakt ze de grond dan bouwrijp. Een paar maanden daarna kunnen de eerste palen de grond in. “Het wordt een mooie wijk”, zegt Weststrate. “Je woont er dichtbij alle voorzieningen, maar staat ook zo in de polder.” 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>