Het kindercollege van de gemeente Goes bepaalt samen met burgemeester Margo Mulder en wethouder Joost de Goffau wie er een jeugdlintje krijgt.
Het kindercollege van de gemeente Goes bepaalt samen met burgemeester Margo Mulder en wethouder Joost de Goffau wie er een jeugdlintje krijgt. Archieffoto: Coby Weijers

Jeugdlintje voor Tara, Judith, Olivier, Dmitri en Sarah

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Judith Overwijk (15) uit Goes, Olivier Aertssen (16) uit Wolphaartsdijk, Tara van Os (15) uit Goes, Dmitri van de Vrie (18) uit ’s-Heer Hendrikskinderen en Sarah Sayed (16) uit Wemeldinge krijgen een Goes’ jeugdlintje.

Dat maakte de Goese wethouder Joost de Goffau donderdag bekend. De winnaars ontvingen een brief met het goede nieuws. Ze krijgen het lintje voor hun bijzondere inzet in 2020. Door de coronamaatregelen heeft een feestelijke uitreiking nog niet kunnen plaatsvinden. Dat gebeurt normaal gesproken rond de Internationale Dag van het Kind op 20 november. “We willen de lintjes nog steeds graag persoonlijk overhandigen”, zegt De Goffau. “Dat hopen we te doen zodra de coronamaatregelen het toelaten.”

Sarah

Het kindercollege van Goes kent samen met burgemeester Margo Mulder en wethouder De Goffau een kinderlintje toe aan inwoners die een bijzondere prestatie hebben geleverd of zich tomeloos inzetten voor de samenleving. De Wemeldingse Sarah krijgt de onderscheiding, omdat zij vrijwilligerswerk doet in de gemeente Goes. “Sarah loopt haar maatschappelijke stage bij Kinderzwerfboek Zeeland en is hier buitenom haar stage ook als vrijwilliger actief”, vertelt De Goffau. “Na schooltijd helpt zij boeken uit te zoeken voor de minibiebs in Goes waarmee zij kinderen bereikt die thuis geen boeken hebben.” 

Dmitri

Dmitri krijgt een jeugdlintje voor zijn enorme game-prestatie. Hij werd in oktober Europees kampioen Fortnite. “Dmitri is wereldberoemd. Hij is één van ’s werelds beste Fortnite-spelers en heeft een tweejarige verbintenis met Team Liquid als gamer ‘Mitr0’. Zijn manager noemt Dmitri de jonge Messi, omdat hij uitblinkt in snelheid en nauwkeurigheid.”

Tara

Tara is beloond voor haar vrijwillige inzet voor scoutinggroep Hertog van Beijeren-Gosaha in Goes. “Tara is hier de jongste vrijwilliger. Ze doet elke zaterdag met veel enthousiasme vrijwilligerswerk met kinderen van 7 tot 11 jaar. Tara heeft een positieve invloed op de kinderen en daarmee is ze een voorbeeld voor veel jongeren.”

Judith

Voor haar vrijwillige inzet voor het Leger des Heils, waar zij jong-soldaat is, krijgt Judith een lintje. “Haar talent is muziek. Ze speelt bugel en zingt. Dit talent deelt ze graag met anderen. Judith is bijna altijd aanwezig wanneer er muzikale begeleiding is bij samenkomsten van het Leger des Heils. Daarnaast helpt ze bij het jeugdwerk. Judith zingt sinds 2019 bij J-Unit Choir, een jongeren-gospelkoor van het Leger des Heils dat optreedt in het hele land. Judith laat zien dat het goed is om je talenten niet alleen voor jezelf te gebruiken, maar ook om anderen een fijne tijd te geven.”

Olivier

Olivier is onderscheiden voor zijn bijzondere voetbalprestaties. “Olivier voetbalt al sinds hij kan lopen. Hij begon bij VV Wolphaartsdijk en stapte op zijn dertiende over naar Kloetinge. Daar werd hij gescout en maakte de overstap naar de Sparta-jeugdopleiding in Rotterdam. Daarna werd hij gevraagd voor zowel Feyenoord als Ajax en hij koos voor Ajax. Olivier is een voorbeeld voor de jeugd van Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge, want hij stimuleert hen om te sporten.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief