Afbeelding

Bomen gekapt voor nieuwe weg bij Zandkreekdam

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Om ruimte te maken voor een nieuwe landbouwweg bij de Zandkreekdam (N256) bij Goes worden er bomen gekapt langs de parallelweg.

Het rooien gebeurt tussen maandag 1 en woensdag 10 februari. ‘Hoewel de aannemer overlast zoveel mogelijk probeert te beperken, kan het werk hinder met zich meebrengen voor fietsers en bromfietsers’, laat de provincie Zeeland weten. Voor de veiligheid zet de aannemer verkeersregelaars in.

Voor de bomen die verloren gaan, plant de provincie nieuwe exemplaren terug langs de nieuwe landbouwweg en op een locatie bij ’s-Heer Arendskerke. ‘Alle bomen zijn geïnspecteerd op de aanwezigheid van beschermde diersoorten en die zijn niet aangetroffen.’

Landbouwsluis

‘De westelijke Hongersdijckbrug over de Zandkreeksluis veroorzaakt hinder voor het landbouwverkeer vanwege de lange wachttijd voor de bypass’, aldus de provincie. ‘Om de verkeersproblematiek aan te pakken is besloten een nieuwe landbouwweg aan te leggen.’ Ook komt er een landbouwsluis, zodat alleen landbouwverkeer de nieuwe weg kan gebruiken. Dit voorjaar begint de aanleg van de nieuwe weg en aansluitingen hierop.

Klik hier voor meer informatie over de werkzaamheden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief