Afbeelding
Foto: Roompot

Roompot breidt uit naar Frankrijk

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Voor de opening van haar vijftigste vakantiepark breidt Roompot uit naar een nieuw land. Het Zeeuwse bedrijf ontwikkelt een eigen park onder Franse vlag: Qurios Le Grau d’Agde aan de Middellandse Zee. 

Voor het eerst in de geschiedenis van Roompot gaat het ditmaal niet om een partnerpark, maar om het eerste vakantiepark in Frankrijk dat Roompot zelf zal openen en uitbaten. De bouw begint nog dit jaar, zodat het park volgend jaar zijn eerste gasten kan verwelkomen.

Strategisch

De opening van een eigen park in Frankrijk is een strategische keuze voor het Zeeuwse bedrijf Roompot. Vanuit zijn leidende positie in Nederland en als nummer twee in Europa kondigde het concern in juni aan de grootste aanbieder van vakantieparken in Europa te willen worden. Dit doel wil ze bereiken via de ontwikkeling van nieuwe eigen parken, overnames en partnerships.

Populair

Roompot heeft gekozen voor Frankrijk, omdat het een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders, Duitsers en Belgen en onder de Fransen zelf. Het nieuwe park wordt gerealiseerd bij het vissersdorp Le Grau d’Agde nabij de populaire badplaats Cap d’Agde in de streek Languedoc-Roussillon.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief