Kroegbaas Vita Anthonisse maakt nu taarten
<p>Vita Anthonisse van caf&eacute; De Snor.</p>

Vita Anthonisse van café De Snor.

(Foto: Coby Weijers)

Kroegbaas Vita Anthonisse maakt nu taarten

GOES - Vita Anthonisse krijgt er een treurig gevoel van als ze op dinsdag en zaterdag haar boodschappen doet op de markt en naar de dichte deuren van haar café De Snor kijkt. “Ik vroeg me na de eerste lockdown al af hoe we de winter moesten overleven. Toen was er nog niet eens sprake van een nieuwe sluiting.” 


Net als andere (horeca)ondernemers teert ze fors in op haar reserves. “Ik ben 27 weken dicht. Alles wat je hebt opgebouwd in elf jaar zie je in één jaar door je vingers glippen.” Ook Vita Anthonisse krijgt steun van de overheid, maar deze dekt lang niet alle kosten. “Hoogstens de helft. En alle vaste lasten lopen door. Ik heb voor het eerst betalingsachterstanden. Dat voelt rot, zeker omdat het komt door iets waarvoor je niet eens verantwoordelijk bent.”

Kerstboom

Om bezig te blijven, contact te houden met klanten en voor wat extra inkomsten maakt ze taarten. “En bierpakketjes en ik heb kerstbomen verkocht. Het is leuk als mensen een kerstboom bij je kopen om je te steunen, maar het maakt het verlies niet goed. Het is lastig om het te bolwerken, zeker nu het zo stil is in januari.” Ze heeft niet eens gekeken naar de persconferentie van vorige week, omdat ze wist welke kant het op zou gaan. Ze hoopt in het voorjaar weer open te gaan. Als het aan haar ligt, heeft ze dan weer een groter terras, zodat ze afstand kan garanderen en een redelijk normaal inkomen kan verdienen. “Dan kun je het een beetje goedmaken. Ik sta te popelen om weer te beginnen en iedereen te zien.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;