Marco Aertssen van Salon Pour l‘Homme in Goes.
Marco Aertssen van Salon Pour l‘Homme in Goes. Foto: Coby Weijers

‘We zitten allemaal in hetzelfde schuitje’

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Hij is al 32 jaar ondernemer, heeft het zeker niet slecht gedaan, maar deze tweede lockdown moet ook voor Marco Aertssen van Salon Pour l‘Homme niet te lang duren. “Ik ben helaas één van de gelukkigen die dicht is. Lamgeslagen, zo voel ik me”, zegt de kapper die zijn zaak aan de Oostsingel in Goes heeft.

De eerste lockdown was anders, zegt hij. “Toen was alles nieuw, wist je niet precies waarmee je te maken had en de regelingen van onze overheid waren goed. Daar ben ik dankbaar voor. Nu is het allemaal minder en raakt het je eigen vermogen. Dat is echt een hard gelag. Ik heb deze zaak meer dan dertig jaar. In die periode heb ik wat reserves opgebouwd en ik dacht er al voorzichtig aan om wat minder te gaan werken, maar dat is hierdoor van de baan. Ik ben echter niet de enige, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje.”

Weken

De Goesenaar is bang dat het nog weken gaat duren, zeker als de Britse variant van het coronavirus in Nederland voet aan de grond krijgt. “Dan zijn we straks dicht tot en met maart. Daar houd ik mijn hart voor vast. Zolang het R-getal rond de één zit, weet je sowieso dat het niet goed gaat en de deuren niet open kunnen. Ik probeer echt optimistisch te blijven, maar hierover ben ik dat niet.” 

Bang dat hij een deel van zijn klanten na de lange lockdown kwijt is, is Aertssen niet. “Na de eerste lockdown was het ook weken ontzettend druk. Sommige mannen hadden een tondeuse gekocht, maar de meeste wilden hun jaren ‘60-look door een kapper laten knippen. Dat zal nu ook het geval zijn.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief