Afbeelding

Twee Kattendijkenaren opgepakt voor opruiing

Door: Britta Janssen Algemeen

KATTENDIJKE - Na de aanhouding van vier jongeren in Goes zijn maandagavond ook twee inwoners van Kattendijke gearresteerd voor het oproepen tot rellen. In de woning zijn wapens gevonden, die de politie nader onderzoekt.

Tijdens het onderzoek na het oppakken van de vier Goesenaren gingen agenten maandag rond 18.00 uur naar een woning in Kattendijke om een 21-jarige bewoner aan te houden. Ook hij wordt verdacht van het aanzetten tot rellen door berichten op sociale media te publiceren. 

Geweer

Toen de politie aanbelde deed een medebewoner de deur open. ‘Hij bedreigde de agenten met een jachtgeweer’, laat de politie weten. ‘Zij richtten hun pistolen op de man en sommeerden hem het wapen te laten vallen. Aanvankelijk weigerde hij mee te werken. Uiteindelijk wisten de agenten het wapen af te pakken. Het bleek te gaan om een luchtdruk jachtgeweer. Omdat het donker was, dachten de agenten dat het een echt jachtgeweer was.’ Deze 54-jarige man is gearresteerd. 

Huiszoeking

Ook de 21-jarige Kattendijkenaar is aangehouden. Het tweetal zit vast en wordt dinsdag verhoord. ‘Omdat de man met een wapen had gedreigd is de woning doorzocht. Hierbij zijn nog vijf vuurwapens gevonden. Deze wapens zijn in beslag genomen en worden onderzocht op strafbaarheid.’

Burgers

Maandag zijn eerder op de dag Goesenaren van 18 jaar, 19 jaar (2x) en 21 jaar opgepakt. Ook zij zitten nog vast voor verhoor. Ze worden verdacht van het aanzetten tot rellen door berichten op sociale media te verspreiden. De politie kreeg zondagavond en maandag meldingen van alerte burgers over oproepen op sociale media, zoals Snapchat en TikTok. In deze berichten werd aangezet tot rellen in Goes. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief