Je even lekker uitleven met verstoppertje.
Je even lekker uitleven met verstoppertje.

Borselse kinderen spelen lekker buiten met ‘Offline’

Door: Britta Janssen Algemeen

HEINKENSZAND - Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar uit de gemeente Borsele is er de komende tijd sport en spel bij alle basisscholen. Onder de nieuwe naam ‘Offline’ houdt Borsele Beweegt woensdag (27 januari) de eerste buitenactiviteiten, bij de Klomp in Ovezande en het schoolplein in Kwadendamme.

Buurtsportcoaches van Borsele Beweegt begeleiden de activiteiten. Jongens en meiden kunnen gratis deelnemen, maar aanmelden is verplicht. 

Ovezande

Bij de Klomp begint Offline voor de onderbouwkinderen om 14.15 uur en duurt tot 15.15 uur. Daarna kunnen de bovenbouwers zich tussen 15.15 en 16.15 uur uitleven. 

Kwadendamme

Op het schoolplein in Kwadendamme kan de onderbouw woensdag van 15.15 tot 16.15 uur terecht en de bovenbouw van 16.15 tot 17.15 uur.

Lewedorp

Donderdag (28 januari) staat Offline op de agenda voor Lewedorp. Kinderen uit de onderbouw kunnen tussen 14.15 en 15.15 uur sporten en spelen op het schoolplein. De bovenbouw is van 15.15 tot 16.15 uur aan de beurt.
In de andere Borselse dorpen vindt Offline later plaats.

Verleiden

De gemeente Borsele organiseert Offline, omdat kinderen in deze coronatijd nog meer achter de computer zitten. “Door leuke beweegactiviteiten aan te bieden hopen we hen te verleiden hun schermpjes even aan de kant leggen en lekker naar te buiten gaan om te sporten en spelen”, zegt de Borsele wethouder Marga van de Plasse. “Als de coronamaatregelen het toelaten, willen we dit blijven aanbieden.” 

Dit najaar was er veel animo voor soortgelijke activiteiten, aldus de wethouder. “We hopen nu op net zoveel enthousiasme.” 

Aanmelden

Vanwege de coronamaatregelen kunnen toeschouwers niet worden toegelaten. Bij slecht weer gaan de activiteiten niet door. Kijk voor meer informatie op www.borselebeweegt.nl. Klik hier voor aanmelding.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief