Haar kinderen zijn bakfanaat Lizette Brandts grootste fans.
Haar kinderen zijn bakfanaat Lizette Brandts grootste fans. Foto: Coby Weijers

Het liefste maakt Lizette Brandt driedimensionale taarten

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Door het taarten bakken voor haar kinderen raakte Lizette Brandt uit Goes besmet met het ‘bakvirus’. Ze maakte van haar hobby haar werk en drie jaar geleden startte ze haar bedrijf ‘Droomtaart by Lizette’. Inmiddels heeft Lizette al heel wat feesttaarten, bruidstaarten, cupcakes en macarons gemaakt.

Lizette heeft zichzelf veel aangeleerd. “Alleen voor het maken van bloemen van suiker heb ik een cursus gevolgd, wat dat is een vrij specifieke techniek. Iedere taart is weer ontzettend leuk om te maken, want ze zijn steeds anders.” Lizette krijgt veel aanvragen voor kindertaarten en cupcakes, waarschijnlijk door corona. “Door cupcakes langs de deuren te brengen, kun je toch een beetje feest vieren voor een verjaardag.”

3d

Taarten bakken is haar passie. “Mijn kinderen zijn mijn grootste fans en zitten er ook vaak bij als ik de taarten aan het maken ben.” Het liefst maakt Lizette 3d-taarten. “Alles is handgemaakt, ook de poppetjes. Ik vind het altijd een uitdaging om die zo goed mogelijk na te maken van een foto.” Lizettes taarten zijn herkenbaar aan de vele versieringen en kleuren. “Ik hou van drukke taarten. Overal moet iets te zien zijn, maar het moet wel een geheel vormen. Ik ben een pietje-precies en alles moet kloppen. Met één poppetje kan ik anderhalf uur bezig zijn. Ik wil zo veel mogelijk mensen blij maken met mijn taarten.”

BIJDRAGE JESSICA ROVERS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief