Afbeelding

Man (28) vernielt meerdere tuinhekken aan de Sirius in Oostburg met vuurwerk

Door: Robbert Temmen 112 Meldingen

OOSTBURG - Een 28-jarige man uit Oostburg heeft vrijdagavond verschillende tuinhekken van drie woningen aan de Sirius vernield met vuurwerk. De man wordt op een later moment gehoord over de vernielingen.

Rond 01.00 uur meldden bewoners van de Sirius in Oostburg bij de politie dat er verschillende tuinhekken vernield waren met vuurwerk. Agenten kwamen ter plaatse en hoorden het verhaal aan van getuigen en aangevers. Door hen werd het signalement van de vermoedelijke dader doorgegeven. De politiemensen zochten een tijd lang in de omgeving, maar troffen niemand meer aan die aan het signalement voldeed.

Enkele uren later, rond 05.00 uur, zagen de politiemannen op de Philipsweg een jongeman in een weiland zitten. Het bleek een 28-jarige man uit Oostburg te zijn. Hij voldeed aan het signalement van de vernieler. Met de man is de afspraak gemaakt dat hij op een later moment gehoord wordt over de vernielingen en hij is naar huis gestuurd. De agenten konden de man niet meer op heterdaad aanhouden, omdat er al enkele uren verstreken waren.

De eigenaars van de vernielde tuinhekken doen aangifte van de vernieling.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief