Zeeuws strand Krabbendijke hoofdrol in videoclip.
Zeeuws strand Krabbendijke hoofdrol in videoclip. Foto: Tim van Etten

Zeeuws strand Krabbendijke hoofdrol in videoclip

Sport en vereniging

KRABBENDIJKE - Normaliter zie je Jesse Meester vaker terug in Mexicaanse vakantieresorts of op de Amerikaanse televisie, maar voor videoclip van het nummer Home van Electral Presidents verkoos de influencer, met meer dan 1 miljoen volgers op Instagram, de Zeeuwse stranden. De vandaag uitgekomen videoclip Home is opgenomen nabij Krabbendijke.

Meer dan 24.000 likes krijgt Jesse Meester op zijn laatste foto op Instagram en dat zijn er zo’n 6 keer meer dan het Zeeuwse dorpje Krabbendijke aan inwoners telt. Over het algemeen is de influencer dan ook vaker te vinden in de tropische vakantieresorts die hij als influencer digitaal onder de aandacht brengt. Voor de opnames van deze videoclip verkoos hij echter de Zeeuwse stranden.

Tegenwicht

De keuze voor de Zeeuwse plaats is niet het enige Zeeuwse tintje aan de productie Home. Na een relatiebreuk twee jaar geleden verhuisde Robbie Rise van de band Electral Presidents, naar Rilland. De rust van het Zeeuwse dorp moet een tegenwicht bieden aan zijn bestaan dat normaal gekenmerkt wordt door internationale optredens. Door de corona-uitbraak echter komen zijn internationale activiteiten stil te liggen en tijdens de eerste lockdown verandert de verkozen rust langzaamaan in stilte en eenzaamheid. Het biedt inspiratie voor het lied Home, dat hij samen met vriend en bandlid Tim van Etten schrijft.

Afgelegen

“Met Zeeland heb ik een haat-liefde verhouding,” vertelt Robbie. “De rust die ik in Rilland vind, biedt ruimte aan creativiteit en de uitgestrektheid van het Zeeuwse landschap is prachtig. Maar tijdens de lockdown bleek Rilland wel erg afgelegen. Even een rondje lopen met een vriend of een familielid was er voor mij niet bij.” Dat gevoel is omgezet in muziek en resulteerde in de elektronische pop track Home.

Vliegende start

Voor de clip kon de band dan ook niet anders dan kiezen voor het Krabbendijkse strand. Internationaal influencer Jesse Meester werd gestrikt om hier gestalte aan te geven. Met zijn meer dan 1 miljoen, grotendeels Amerikaanse volgers online hopen ze ook internationaal een vliegende start te maken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief