Leestip van Niek: Nieuwe, prachtige roman van Jan Brokken
<p>Niek Walhout met het boek van Jan Brokken.</p>

Niek Walhout met het boek van Jan Brokken.

(Foto: De Koperen Tuin)

Leestip van Niek: Nieuwe, prachtige roman van Jan Brokken

GOES - Elke week geeft het personeel van De Koperen Tuin en Het Paard van Troje een leestip.


Deze week is Niek Walhout aan de beurt. Hij komt met een nieuw boek van een oude bekende: Jan Brokken met ‘De tuinen van Buitenzorg’. “In een tijd waarin er zeer weinig nieuwe titels verschijnen, valt het des te meer op hoeveel boeken er verschijnen over Indonesië of Nederlands Indië. Ik noem even ‘Revolusi’ en ‘Indisch requiem’.”

Talenknobbel

“De nieuwe van Jan Brokken gaat grotendeels over Indië, maar Indië speelt eigenlijk een bijrol. Want dit boek gaat over zijn moeder Olga in de periode van haar leven waarin Jan nog niet bestond. Op 23-jarige leeftijd gaat zij met haar man als zendeling naar Indië. Ver van huis komt Olga tot ontwikkeling, zeker wanneer er een beroep wordt gedaan op haar talenknobbel. In de brieven aan haar zus leert Jan Brokken zijn moeder kennen. Een oorlog en de periode erna hebben haar veranderd. Mooi, maar ook tragisch dat je een andere kant van je moeder zo laat leert kennen. Het levert wel een prachtige roman op. Met de kenmerkende zijpaadjes naar de muziek!”

Meest gelezen

Meest geliked

Voorstel voor mooiere Singelstraat in Goes 26/2
Ben Verberk houdt van zijn werk 25/2
Hennepkwekerij gevonden in woning Lewedorp 3/3
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;