Zeventig kankerpatiënten krijgen medicijnen voortaan thuis
Foto: Adrz

Zeventig kankerpatiënten krijgen medicijnen voortaan thuis

GOES - Zo’n zeventig kankeratiënten van Adrz kunnen vanaf deze maand hun chemo- en immunotherapie thuis krijgen. Het is voor Zeeland ‘een stap in toekomstgerichte zorg’. 


Het gaat om mensen die immunotherapie krijgen als onderdeel van een borstkankerbehandeling en chemotherapie bij kwaadaardige beenmergaandoeningen en multipel myeloom. 

Allerzorg

Zij moesten voor hun behandelingen naar het ziekenhuis komen, maar sinds deze maand gaan oncologieverpleegkundigen op maandag en donderdag op pad. Zij komen bij de mensen thuis. 

Adrz werkt daarvoor samen met Allerzorg-Care for Cancer. De pilot duurt een half jaar. 

Samen Zeeland

De verpleegkundigen gaan nog niet naar Tholen en Zeeuws-Vlaanderen, maar het streven is om dit uit te bouwen. De proef is onderdeel van het project Samen Zeeland. Een van de doelen is om zorg dichter bij de patiënten te brengen. Het thuis toedienen van de medicatie is daarvan een goed voorbeeld, zeggen de betrokken partijen. 

In mei is Adrz al begonnen met een prikpen voor jonge astmatische patiënten. Zij kunnen de prik zelf toedienen. Daarmee voorkomen ze astma-aanvallen. Ze hoeven niet naar het ziekenhuis te komen. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>