Bouw nieuw ‘t Gasthuis gaat nu echt beginnen
Foto: The Virtual Dutch Men

Bouw nieuw ‘t Gasthuis gaat nu echt beginnen

GOES – De sloop van een deel van ‘t Gasthuis begint nog dit kwartaal. 


Het gaat om het deel De Veste, dat een tijdje als covid-vleugel heeft gediend. De sloop is tevens het begin van de nieuwbouw voor Residence ‘t Gasthuis van Zorggroep Ter Weel, waarvoor maandag de aannemersovereenkomst is getekend. Aannemersbedrijf Van der Poel gaat het bouwen. 

Vervangen

Het huidige Gasthuis aan de Oostsingel is verouderd. “Het is nauwelijks geïsoleerd en de klimaatinstallaties zijn aan vervanging toe. Na een ontwikkeltraject van enkele jaren kunnen we nu werkelijk met de realisatie aan de slag”, zegt Tom de Caluwé van Van der Poel. “Met het gebouw spelen we in op de behoefte dat ouderen steeds langer zelfstandig willen blijven wonen. Als er bij bewoners van dit woonzorgcentrum behoefte aan zorg ontstaat, kan die op maat geboden”, voegt Coby Traas van Ter Weel toe. 

Afroep

Het is mogelijk, omdat er zorgappartementen komen, naast de koop- en huurappartementen. “De zorg is als het ware altijd op afroep beschikbaar.” 

Het oude gebouw gaat tegen de vlakte, maar het karakter blijft behouden. De bebouwing tussen de Reigerstraat en Oostsingel en aan de Kievitlaan krijgen een meer samenhangende uitstraling. Bovendien komt het nieuwe gebouw meer aan de randen van de kavel. In het midden komt er een binnenplaats, die ook een doorgang is. 

Het gebouw gaat in fases tegen de vlakte. Daardoor kunnen er mensen blijven wonen en worden verzorgd. “Als de eerste fase gereed is, verhuizen de huidige bewoners naar de zorgappartementen. Op momenten van echte overlast, zullen er extra activiteiten of uitstapjes worden georganiseerd.” 

Bewoners van het te slopen deel De Veste verhuizen naar appartementen van RWS of een andere locatie van Ter Weel. “Als alles volgens planning verloopt, vindt de eindoplevering van het project voor de zomer van 2024 plaats”, zegt De Caluwé. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>