Goes staat twintig door toeslagenaffaire getroffen gezinnen bij
Foto: Leonard Passchier

Goes staat twintig door toeslagenaffaire getroffen gezinnen bij

GOES - De gemeente Goes staat twintig gezinnen bij, die zijn getroffen door de toeslagenaffaire. 


Ze krijgen voorrang als ze hulp nodig hebben. “We willen hen de helpende hand bieden”, zegt wethouder André van der Reest. Volgens hem kampen deze gezinnen met tal van problemen door de affaire. 

Financieel

Een aantal heeft zich gemeld bij de gemeente. Ze zitten niet alleen financieel in moeilijkheden, maar sommige gezinsleden hebben ook psychische klachten en anderen hebben bijvoorbeeld hun studie afgebroken of baan verloren. “We willen hen uit de problemen helpen.” 

Landelijk

Aanvankelijk dacht Goes dat er negen gezinnen waren die zijn geraakt door de affaire rondom de kinderopvangtoeslag. Het zijn er twintig. 

Zij krijgen een brief van de gemeente en kunnen zich melden als ze hulp wensen. Goes geeft hen dan voorrang. 

Het geld dat met die hulp is gemoeid moet Goes krijgen van de landelijke overheid. Nu is 11.000 euro toegezegd. “Maar dat is bij lange na niet genoeg voor een traject dat per gezin zo’n twee jaar duurt. De financiële afhandeling is echter voor later zorg. We willen niet dat deze gezinnen daar de dupe van worden.” 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>