26 bushaltes in Goes toegankelijker gemaakt
Foto: Leonard Passchier

26 bushaltes in Goes toegankelijker gemaakt

GOES - De gemeente Goes is in 2010 gestart met het toegankelijk maken van bushaltes. Dit met als doel om het in- en uitstappen in de bus voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken. Met de grootschalige aanpassing van het busstation NS in 2020, is het project afgerond. In totaal zijn de 26 belangrijkste perrons aangepast. 


De bushaltes zijn geselecteerd op de belangrijkste en drukste haltes. De aangepaste haltes zijn vooral te herkennen aan geleidelijnen, zwart-witte tegels en een verhoogd perron. De aanpassingen maken instappen voor mensen die slecht ter been zijn of minder goed zien makkelijker, maar het helpt eigenlijk alle reizigers. Er is nu meer ruimte op de perrons en men kan zonder hoogteverschil de bus instappen. 

De reden dat het project bijna tien jaar duurde komt omdat zoveel mogelijk is meegelift met groot onderhoud in de omgeving. Hierdoor bespaarden we kosten en overlast door bijvoorbeeld meerdere keren de omgeving af te sluiten. De provincie Zeeland ondersteunde de gemeente bij het toegankelijk maken van bushaltes. Zij verleenden hiervoor een subsidie en inhoudelijke ondersteuning.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>