Kinderburgemeester Mares overhandigt een van haar zelfontworpen tassen aan burgemeester Loes Meeuwisse. Op de achtergrond wethouder Anja Slenter.
Kinderburgemeester Mares overhandigt een van haar zelfontworpen tassen aan burgemeester Loes Meeuwisse. Op de achtergrond wethouder Anja Slenter. Foto: Gemeente Noord-Beveland

Kinderburgemeester Mares introduceert zelfontworpen, herbruikbare tas

Door: Britta Janssen Algemeen

WISSENKERKE - Kinderburgemeester Mares de Regt van de gemeente Noord-Beveland heeft dinsdag haar zelfontworpen, herbruikbare tasje gelanceerd. Ze zijn vanaf donderdag te koop bij meerdere ondernemers in de gemeente.

De kinderburgemeester maakt zich onder meer hard voor het verminderen van afval in de natuur. Met de introductie van haar tasje wil ze plasticvervuiling tegengaan. Burgemeester Loes Meeuwisse van Noord-Beveland mocht al een tas in ontvangst nemen en ondernemer Gert-Jan Clement ook. 

Mares zet zich ook in voor een beter milieu door bijvoorbeeld opruimacties op te zetten. Het plan om zelf een duurzame tas te ontwerpen ontstond, omdat ze mensen wil laten nadenken over goed omgaan met de natuur. Met de tasjes, die 1 euro per stuk kosten, wordt het goede doel gesteund, laat de gemeente Noord-Beveland weten. ‘De opbrengst gaat volledig naar de Plastic Soup Foundation.’ 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief