<p>Eug&egrave;ne de Kok neemt na 14 jaar afscheid als journalist bij Weekblad de Bode.</p>

Eugène de Kok neemt na 14 jaar afscheid als journalist bij Weekblad de Bode.

Afscheidscolumn Eugène de Kok: Punt achter laatste verhaal

Ik heb net een punt gezet achter het laatste verhaal dat ik voor deze krant heb gemaakt. Ik stop. Niet omdat ik het beu ben, maar omdat ik iets anders wilde doen en er een mooie baan bij de Hogeschool Zeeland voorbij kwam.


In de afgelopen jaren heb ik honderden verhalen gemaakt. Hoogtepunten opsommen is lastig, maar een interview met een Vlissinger, die doodziek was door zijn werk in een aluminiumfabriek, was indrukwekkend, een gesprek met Tour de France-winnaar Jan Janssen onvergetelijk, evenals mijn bezoek aan Tweede Kamerlid Ad Koppejan, die een paar maanden later in het oog van een mediastorm kwam te staan over de PVV-steun aan het kabinet. De indrukwekkende driemasters op Sail de Ruyter in 2013 zie ik nog zo voor me, de ellebogen van fotograaf Edwin Smulders om voor te dringen tijdens het bezoek van de koninklijke familie aan Wemeldinge en Middelburg in 2010, een jaar na het drama in Apeldoorn, voel ik nog en de gesprekken met tientallen burgemeesters, wethouders en bevlogen raadsleden waren vrijwel altijd plezierig.

Jaren heb ik ook een column mogen schrijven. Ik vond het jammer toen ik moest stoppen, maar achteraf is het goed geweest. Ik zou niet weten waar ik het in deze tijd over had moeten hebben. Corona? Er zijn al miljoenen mensen met meningen over hoe de crisis moet worden aangepakt. Er zijn artsen die van alles verstand hebben, yogadocenten die artsen denken te zijn, journalisten die feiten en meningen niet meer van elkaar scheiden en politici die de waarheid geweld aandoen voor eigen gewin.

Een column van mij zou slechts belanden op het slagveld vol loopgraven met tegenovergestelde meningen. Nutteloos tijdverdrijf. Dan kun je beter een mooi verhaal maken met een Zeeuw die op zijn blote voeten 2600 kilometer wil wandelen langs de Australische kust voor een goed doel. Ik heb er net een punt achter gezet. Het was mijn laatste, maar de mooie verhalen uit de buurt blijf je in deze kranten lezen.

Eugène de Kok

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief