Boekentip: Beeldende geschiedenis van Jakarta
Anthoni Fierloos met het boek van Philip Dröge.
Anthoni Fierloos met het boek van Philip Dröge. (Foto: Het Paard van Troje)

Boekentip: Beeldende geschiedenis van Jakarta

GOES - Elke week geeft een personeelslid van boekhandel Het Paard van Troje of De Koperen Tuin in Goes een leestip in deze krant.


Deze week is Anthoni Fierloos weer eens aan de beurt. Hij tipt Philip Dröge met ‘Moederstad, Jakarta een familiegeschiedenis’.

“Een nieuw boek van Philip Dröge is altijd iets om naar uit te kijken. Zijn nieuwe boek “Moederstad” is een boek dat sterk is verweven met Philips eigen leven. 80 procent Europees, 9.5 procent Indonesisch, 9,5 procent Chinees en één procent Papoea.

Aziatische bloed

Waar komt dit Aziatische bloed vandaan? Een lange speurtocht naar oneindig veel familieleden volgt. Verhalen die los van elkaar al fascinerend zijn om te lezen en tezamen een prachtige geschiedenis die tevens een geschiedenis is van de stad Jakarta op Indonesië. Van 1618 tot heden. “Ik wist niet dat er zoveel over deze bijzondere stad is te schrijven, een hele wereld gaat voor de lezer open.”

Speurtocht

De speurtocht naar familieleden brengt de lezer naar ongure steegjes en vergane paleizen in een verzengende hitte in een stad met een buitengewoon slechte luchtkwaliteit. “De rol van de Nederlanders die eeuwen lang de macht hadden over deze miljoenenstad speelt een grote rol, ook de kwalijke kanten daarvan. Bij het lezen van het boek zie je de geschiedenis op je netvlies verschijnen, zelfs zonder foto’s en beelden weet Philip de stad overtuigend in beeld te brengen.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>