Goese Jacqueline Lamper is ‘Stoerste thrillerverkoopster van Nederland’
<p>Jacqueline Lamper (l) krijgt de prijzen uitgereikt door Hedi de Zanger van Uitgeverij De Fontein.</p>

Jacqueline Lamper (l) krijgt de prijzen uitgereikt door Hedi de Zanger van Uitgeverij De Fontein.

(Foto: Het Paard van Troje)

Goese Jacqueline Lamper is ‘Stoerste thrillerverkoopster van Nederland’

GOES - Uitgeverij De Fontein heeft Jacqueline Lamper dinsdag bekroond tot ‘Stoerste thrillerverkoopster van Nederland’. De medewerkster van boekhandel Het Paard van Troje in Goes is blij met de titel. “Het is een kroon op mijn werk.”


Uitgeverij De Fontein houdt van boeken met stoere vrouwen in de hoofdrol. Om ook stoere boekverkoopsters in de schijnwerpers te zetten, gaat de uitgeverij sinds drie jaar op zoek naar de ‘Stoerste thrillerverkoopster van Nederland’. “Vorig jaar ben ik tweede geworden en nu eerste”, vertelt Lamper. “Ik heb nu een grote beker naast de kleinere staan.”

Gebungeejumpt

Lamper werkt al ruim tien jaar bij Het Paard van Troje, na een baan in een schoenenzaak. ‘Ze begon haar carrière met: “Als je schoenen kunt verkopen, kun je alles verkopen”’, aldus De Fontein. ‘En dat blijkt! Jacqueline verkoopt thrillers als de beste en leest ze ook graag. Met een heel actieve klantenkring en grote aanwezigheid op sociale media en in de lokale pers is Jacqueline een terechte Stoerste thrillerverkoopster van Nederland 2021.’ 

Lamper leest elke dag. “Op de bank, met een muziekje erbij. Heerlijk. Voor mijn gevoel werk ik dan ook in een snoepwinkel. Er is niets leuker! Ik geniet van het contact met mensen en geen dag is hetzelfde.” Thrillers hebben haar voorkeur, want ze is niet van de zoetsappige kost. “Hoe erger de moord, hoe spannender ik het vind.” Betitelt ze zichzelf dan ook als stoere vrouw? “Voor iemand van 59 jaar best wel, hoor”, lacht ze “Ik heb vroeger nog wel eens gebungeejumpt. Maar nu vind ik een hoge roltrap al een beetje eng, haha.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;