<p>Ben Verberk aan het werk in de binnenstad van Goes.</p>

Ben Verberk aan het werk in de binnenstad van Goes.

(Foto: Coby Weijers)

Ben Verberk houdt van zijn werk

GOES - Wie in Goes zwerfafval zegt, zegt Ben Verberk. “Met veel plezier en vertier ga ik in de Goese binnenstad aan de zwier.”


Goesenaren kennen de Betho-werknemer van zijn spreuken die hij klakkeloos uit de mouw van zijn oranje jas schudt, maar ook omdat hij met Jan en alleman een praatje aanknoopt. Ben Verberk houdt echter in de eerste plaats de stad schoon. Het harde werken heeft hij van zijn vader geleerd, zegt hij. 

Straatstofzuiger

‘s Ochtends zorgt hij in samenwerking met Jan-Willem Bruel, Jomi van Dongen en andere collega’s dat alle prullenbakken kunnen worden geleegd, een paar dagen in het centrum en de rest van de week in de wijken. ‘s Middags wandelt hij met zijn straatstofzuiger door het centrum of loopt hij rond met de bladblazer om het vuil op hoopjes te blazen. “Dat doe ik elke dag met een lach”, zegt hij. “Overal kom je zwerfafval tegen, maar het is op het moment minder door corona”, zegt hij. “Ik zie nu veel mondkapjes liggen, maar ik zuig ook plastic flesjes, blikjes, papiertjes en heel veel peuken op.”

Wereldbaan

Volgens hem zie je normaal de meeste troep na de weekends liggen. “Maar nu zijn er geen cafés open.” Ben vindt zijn werk leuk, maar op het moment ietsje minder. “Ik mis de sociale contacten en vind het jammer dat ondernemers het moeilijk hebben. Ik hoop dat iedereen snel weer open gaat en we elkaar weer zien.” Dan is Ben op zijn best. “Ik heb een wereldbaan in mijn Goes’ bestaan. Zet me niet achter de pc, want die gooi ik binnen vuuf minuute door de ruute naar buute.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;