<p>Paulien van &#39;t Westeinde uit &#39;s-Heer Abtskerke ruimt regelmatig zwerfafval op.</p>

Paulien van 't Westeinde uit 's-Heer Abtskerke ruimt regelmatig zwerfafval op.

(Foto: Mark Uyl)

‘Waarom gooien mensen afval in de natuur?’

‘s-HEER ABTSKERKE - Paulien van ‘t Westeinde van Bucketlistafstrepen is een actieve en enthousiaste vrouw. De inwoonster van ‘s-Heer Abtskerke ergert zich verschrikkelijk aan mensen die afval neergooien in de natuur. “Zo belandt het ook in de zee en wordt de plastic soep vergroot.”

Van ‘t Westeinde volgt al heel lang de ocean clean up en raapt ook zelf al zo’n dertig jaar troep op die mensen in de natuur weggooien. “Ik heb last van mijn rug, daarom reageerde ik direct toen ik las dat ik een grijper en handschoenen kon lenen bij het Milieu Educatie Centrum De Bevelanden. Bijna iedere dag loop ik hetzelfde rondje en regelmatig ruim ik afval op. Dan verbaas ik me er de volgende dag weer over dat er alweer zoveel ligt. Ik woon vlakbij een schoolfietsroute en vind veel Red Bull-blikjes en McDonalds-zakken met alle verpakkingsresten er nog in. Ook zie ik veel sigarettenverpakkingen en bierblikjes liggen.”

Opvoeding


Waarom mensen afval in de natuur gooien, heeft Van ‘t Westeinde nooit begrepen. “Mijn kinderen zitten op de middelbare school. Ik heb gezegd dat ze voor mijn part elke dag naar de Mac gaan, dat ik er nooit iets van zal zeggen, als ze hun afval maar in de kliko gooien. Onlangs fietste mijn oudste zoon achter iemand die iets in de berm gooide. Daar was hij echt verontwaardigd over, dat iemand zoiets doet. Dus ik blij. Yes! Mijn opvoeding is gelukt!”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;