‘Mensen op een vrolijke manier een duwtje in de goede richting geven’
<p>Wethouder Cees Pille bij een van de campagneposters.</p>

Wethouder Cees Pille bij een van de campagneposters.

(Foto: Coby Weijers)

‘Mensen op een vrolijke manier een duwtje in de goede richting geven’

GOES - Moeilijk is het niet en vermoeiend geenszins. Een flesje of papiertje in de bak gooien kan iedereen.


Met de campagne ‘Afval in de bak, je kan het’ probeert de gemeente Goes iedereen ‘het duwtje in de goede richting te geven’. “We willen op een positieve manier mensen bewegen om het goede te doen in plaats van alleen ‘je mag niet ...’ te zeggen”, legt wethouder Cees Pille uit. “Met relatief weinig moeite kunnen we Goes schoon houden. Dat is goed voor het aanzicht van stad en dorpen en het het milieu.” 

Vrolijk

De gemeente laat de vrolijke posters overal ophangen. Ook schenkt ze aandacht aan het onderwerp op sociale media, betrekt ze scholen in de regio en komen er ludieke acties. De aandacht gaat vooral uit naar de ‘snoeproutes’, waar veel flesjes, blikjes en papiertjes op de weg en in de berm liggen. Langs deze doorgaande routes komen tien extra blikvangers te staan. Passanten kunnen daarin hun afval gooien. 

Afvalcoaches

Het foodcourt op De Poel is ook een aandachtsgebied. Daar staat al een aantal blikvangers. “Ik vind het goed dat de restaurants daar iemand laten rondlopen om het afval op te ruimen.” Verder belooft Goes snel te reageren als mensen melding maken van zwerfafval en komen er afvalcoaches, die winkeliers en ondernemers helpen. Inwoners zelf kunnen opruimspullen halen bij MEC De Bevelanden. “Ik spreek regelmatig mensen die tijdens een wandeling afval opruimen. Dat is fantastisch. Dat moeten we mogelijk maken. Eigenlijk moet het niet nodig zijn, maar laten we Goes gewoon met zijn allen schoon houden.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;