Tiende Kinderkunstweek begint woensdag
<p>Een archieffoto van een kinderkunstweekactiviteit in Hansweert met kunstenaar Barre Verkerke.</p>

Een archieffoto van een kinderkunstweekactiviteit in Hansweert met kunstenaar Barre Verkerke.

(Archieffoto: Britta Janssen)

Tiende Kinderkunstweek begint woensdag

GOES - Tien jaar Kinderkunstweek wordt vanaf woensdag gevierd met een smakelijk thema: ‘Niet te eten! Voedsel in de kunst.’ Bijna honderd Zeeuwse scholen doen mee.

Hoewel de Kinderkunstweek dit jaar niet op locatie geopend wordt en alles online verloopt via www.kinderkunstweek.nl, is er van woensdag 3 tot en met zondag 14 maart toch een feestje met een recordaantal van bijna honderd deelnemende Zeeuwse scholen. ‘Door te kijken naar kunst, zie je meer!’, is de gedachte achter de week.

Ouders


De week van Stichting Kinderkunstweek is voor kinderen van groep 1 tot en met 8, in het regulier en speciaal onderwijs. Op een interactieve en speelse manier maken ze kennis met beeldende kunst. Nieuw is het Digitaal Leslokaal, waar voor leerkrachten 55 lessen ‘kijken naar kunst’ klaarstaan. Een deel van dit lokaal op de site is toegankelijk voor iedereen, zodat ouders met hun kinderen thuis aan de slag kunnen met opdrachten.

Ei

Op de website plaatsen kunstaanbieders een gevarieerd aanbod. Kunstenaars, galeries, musea en bibliotheken organiseren activiteiten. Zowel op locatie, op school als online - met inachtneming van de geldende coronaregels. Ook dit jaar heeft de Kinderkunstweek een kunstenaar gevonden om een uniek kunstwerk te maken dat bij het thema past. Het EI van RA van Kasper De Vos is inderdaad Niet Te Eten, maar kinderen van de deelnemende scholen kunnen wel een gesigneerd exemplaar kopen voor tien euro. 

Vanaf 3 maart is op www.kinderkunstweek.nl een korte film te zien over Kasper De Vos en zijn EI van RA.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;