<p>Lies Spaink is blij dat ze weer naar buiten kan.</p>

Lies Spaink is blij dat ze weer naar buiten kan.

(Foto: Coby Weijers)

‘Je hebt nu nog de illusie dat je het onkruid onder controle hebt’

WILHELMINADORP - Het zonnetje en zachte weer hebben Lies Spaink al naar de volkstuin gekregen. Ze heeft een lapje grond bij volkstuinvereniging VBIV tussen Goes en Wilhelminadorp. “We kunnen weer naar buiten!”, geniet ze. “En nu is er nog maar weinig onkruid en heb je de illusie dat je het in de hand hebt. In april, mei denk je daar weer anders over, haha.”

Met bevroren grond begint Spaink niet veel, maar nu kan ze, ook al is het pas februari, al van alles doen. “Ik heb al prei gezaaid en je kunt met tuinbonen beginnen. Je ziet ook al knopjes aan de fruitbomen. Ik ben wel een beetje bang dat er nog vorst komt, met al het groen dat al uit de grond steekt. We hebben wel eens gehad dat het in april nog vroor.” Dit soort risico’s horen erbij, stelt ze. Net als dieren die een hapje meepikken. “Fazanten, hazen, reeën, alles eet gezellig mee. We zitten aan de rand van het complex en zijn al in de weer geweest met netten en gaas, maar dat ze mee-eten hoort er een beetje bij. Dan zie je weer een rijtje aardbeienplantjes gekortwiekt.”


Trampoline

Spaink en haar man hebben al meer dan tien jaar een stukje grond bij VBIV, voluit Vereniging ter Bevordering en Instandhouding van Volkstuintjes. Naast groente en fruit zijn er ook tuintjes met gras en speelgoed voor de kinderen, zoals een trampoline. Nu veel planten in rust zijn, is er meer tijd om te genieten van een kopje koffie, maar Spaink kijkt ook al uit naar het moment dat in mei de appels weer aan haar boompjes hangen. “Onze eigen elstars en moesappels. Heerlijk!”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;