<p>Ans Kloet is kwekerijhoudster.</p>

Ans Kloet is kwekerijhoudster.

Meer groen is de trend in de tuin

BORSSELE - “Mensen vinden het heerlijk om in de tuin te werken en zijn zich ook bewuster van de natuur om zich heen. Wij zien een duidelijke trend dat ze meer groen willen, ook meer bloeiende planten én insecten in de tuin”, vertelt Ans Kloet van Kwekerij Sluishoek in Borssele.

Vorige week kon Kloet nog niet met zekerheid zeggen of Sluishoek weer open mag voor een beperkt aantal bezoekers per tijdvak. “Maar anders gaan we gewoon door met het klik & collect, dat kan ook.”

Topjaar


Vorig jaar was een topjaar voor de kwekerij in de uitgestrekte polders, vlakbij de zeedijk, van Kloet en haar man Theo Nijsse. “Mensen vonden een bezoek een leuk uitstapje en wandelden op hun gemak rond over de ruime paden in de oase van groen. Daar was echt behoefte aan”, vertelt Kloet. Ze vindt ook dat de kwekerij weer open kan, omdat mensen elkaar daar niet in de weg lopen.

Groenten

De kwekerij heeft altijd wel een collectie met niet alledaagse planten en veel typisch Zeeuwse buitenplanten, vertelt Kloet. “We kweken vaste planten, zoals heesters en hortensia’s. Dat zijn stevige planten van een goede kwaliteit, omdat we ze buiten kweken. Wat mij wel opvalt is dat er weer steeds meer belangstelling is voor eigen geteelde groenten. Dat zie je ook in de media weer vaker en op de televisie. Ook hebben mensen weer meer planten in huis.”

BIJDRAGE ELLEN DE VRIEND

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;