Afbeelding
Foto: Politie.nl

Omstanders hebben handen vol aan dronken automobilist bij Colijnsplaat

Door: Britta Janssen 112 Meldingen

COLIJNSPLAAT - Omstanders hebben zondagavond een slingerende auto weten stil te zetten bij Colijnsplaat. De bestuurder, een 29-jarige man uit Colijnsplaat, is uiteindelijk aangehouden. Hij bleek dronken.

Getuigen zagen de auto slingerend rijden en belden de politie om dit door te geven. ‘Ze waren bang dat de bestuurder de Zeelandbrug op zou rijden, maar dat gebeurde gelukkig niet’, laat de politie weten. ‘Net voor de brug sloeg de man af en konden de andere weggebruikers hem laten stoppen op de Noordlangeweg. Ze trokken de sleutels uit het contact zodat de bestuurder niet verder kon rijden. Hierdoor werd de man boos en er ontstond een handgemeen tussen de bestuurder en getuigen. Omdat de man zo onvast ter been was, belandde hij in een sloot. De getuigen haalden hem daaruit.’

De politie arriveerde en nam het rijbewijs van de automobilist in. Agenten namen getuigenverklaringen op en kregen videobeelden van een getuige die de hele rit had gefilmd. Deze beelden worden onderzocht. De verdachte is om ongeveer 19.15 uur aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau, waar hij een ademanalyse moest doen. ‘Hij blies 925 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 11 uur. Hij was niet in staat om een verklaring af te leggen, dus dat gebeurt later deze week.’ Vanwege zijn dronken toestand hebben agenten hem thuis afgezet.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief