Uitreiking prijs Caudicaria Bouwplaat.
Uitreiking prijs Caudicaria Bouwplaat. Foto: Els Burgers

Winnaar bouwplaatcompetitie Caudicaria Navis

Sport en vereniging

COLIJNSPLAAT - Zondag 21 maart ontving Bram Burgers uit Middelburg de eerste prijs voor zijn kekke uitvoering van de bouwplaat Caudicaria. Mede vanwege COVID19 werd er niet veel ruchtbaarheid aan gegeven. Toch schreven vele fanatieke bouwplaatbouwers zich in als deelnemer voor de competitie.

Voor de maker van de ludiekste uitvoering van de Caudicaria Navis lag een kunstprijs klaar. De competitie vormt onderdeel van de burgerparticipatie van een groep bewoners van Colijnsplaat die het romeinse schip op halve ware grootte bouwen. In het atelier van Ludo van Well wordt sinds vorige jaar maart de reconstructie gebouwd. En om de buurtbewoners erbij te betrekken, besloot de organiserende Stichting MAD een bouwplaat van het schip uit te geven.
Inmiddels zijn er zo’n 1100 exemplaren van de bouwplaat in omloop. Van Groningen tot Limburg, van Amsterdam tot Emmen en van Den Helder tot Terneuzen.
Vele bouwplaatbouwers schreven zich voor de competitie in. En in eerste instantie stelde de organisatie de einddatum van aanleveren op 31 januari. Vanwege de lock-down werd aan de deelnemers nog een maandje langer gegund.

Zonder om ook maar ‘iets’ aan de uitvoering van andere deelnemers af te doen, Bram Burgers uit Middelburg kreeg de meeste stemmen. Afgelopen zondag werd hem door beeldhouwer Ludo van Well, die ook de regie voert over de reconstructie van het ‘echte Romeinse vrachtschip’, de prachtige kunstprijs in GalleryMaritime overhandigd.
De galerie bezoeken kan nog, zij het in beperkte mate, na telefonisch aanmelden en voor wie zich aan de RIVM-regels houdt. Huidige expositie tot en met 30 april Vuurtorens van Maarten Groot getiteld: Stip op de Horizon.
Meer info elke dag van 12.00-17.00 uur, GalleryMaritime Voorstraat 45, 4486 AJ Colijnsplaat, 06-22591452, www.gallerymaritime.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief