<p>Voorman Istwan Stadler bij de trekker, die ook onder de kinderen populair is.&nbsp;</p>

Voorman Istwan Stadler bij de trekker, die ook onder de kinderen populair is. 

(Foto: Britta Janssen)

Geen bezoekers, wel nieuw leven op de kinderboerderij

GOES - Voorlopig komt het publiek nog niet verder dan het hek bij kinderboerderij De Hollandsche Hoeve in Goes. Gelukkig zijn daar ook dieren te bekijken en soms te aaien, maar de pasgeboren konijntjes, cavia’s en muizen kunnen kinderen nu niet knuffelen.

Stil is het echter niet op de kinderboerderij en de medewerkers vervelen zich evenmin, vertelt voorman Istwan Stadler van kinderboerderij De Hollandsche Hoeve. Stadler, al zo’n dertien jaar fulltimer en nog langer werkzaam op de kinderboerderij, haalt er voldoening uit wanneer alles er tiptop uitziet. “Bij de jaarlijkse keuring scoren we altijd tegen de honderd procent en daar ben ik trots op.”


Zo gaat hij er prat op om geen chemicaliën te gebruiken. “Dat doen we al vijftien jaar niet. En binnen drie jaar hadden we hier een uil en zwaluwen. En die eten weer mooi de vliegen op.”

Poep

‘s Morgens staat de dierverzorging op het programma en ‘s middags, nu de kinderboerderij gesloten is, (extra) onderhoud. Schoonmaken, voeren, vaccineren, nagels knippen, de verzorgers hebben genoeg te doen. “Een groot deel van ons werk is poep scheppen”, lacht Stadler, “zo’n zestig tot tachtig ton per jaar.”

De boerderij telt zo’n 250 dieren en ruim de helft is aaibaar. “Het dierenwelzijn staat voorop, maar we zijn een echte aaiboerderij.” Dat knuffelen kan nu niet en Stadler merkt dat kinderen dat jammer vinden, bijvoorbeeld als ze bij het hek staan te kijken. “Onze tractor missen ze ook, haha. Sommige kinderen komen speciaal daarvoor. ‘Mag ik er even in zitten?’ Tuurlijk mag dat.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;