<p>Senn en zijn moeder Ellen Stoelman zijn fans van de kinderboerderij.</p>

Senn en zijn moeder Ellen Stoelman zijn fans van de kinderboerderij.

(Foto: Britta Janssen)

Senn mist de kinderboerderij

GOES - Bij het plezier maken in de speeltuin op de Hollandsche Hoeve in Goes kunnen kinderen ook naar dieren kijken op de naastgelegen kinderboerderij. “Senn en zijn grote zus Nova missen de kinderboerderij echt, want normaal gesproken gaan we er wekelijks naartoe”, vertelt moeder Ellen Stoelman.

Senn, die zaterdag drie jaar is geworden, is ook al meerdere keren op de kinderboerderij in Middelburg geweest. “Dat wisselen we af”, vertelt Ellen. Senn weet zelfs een verschil tussen beide kinderboerderijen te noemen: die in Middelburg heeft een koe en de Goese niet.

Kuikens


De geitjes, paardjes en konijntjes kunnen Senn en Nova nu even niet knuffelen. Om haar kinderen toch van dichtbij te laten genieten van dieren, heeft Ellen iets origineels gevonden. “Via huureenkip.nl krijgen we woensdag een maand lang vier pasgeboren kuikens te logeren.” De initiatiefnemers achter de website hebben dit bedacht, zodat mensen kunnen ervaren of kippen houden bij hen past. De Goese familie Stoelman voorziet niet dat ze de dieren gaat houden, maar kijkt uit naar de logeerpartij. “Alles voor de verzorging, zoals een hok en voedsel, krijgen we erbij geleverd. Ze zijn net geboren, dus ze moeten binnen staan, met een warmtelamp erbij.” Zo kunnen Nova en Senn in de huiskamer knuffelen en leren over de verzorging van dieren. “Op school bij Nova vroegen ze of het echt waar was dat er kuikentjes komen logeren. Dus we gaan zeker foto’s laten zien.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;