<p>Heidi Lukasse uit Wolphaartsdijk loopt stage op de kinderboerderij.</p>

Heidi Lukasse uit Wolphaartsdijk loopt stage op de kinderboerderij.

(Foto: Britta Janssen)

Ook op gesloten kinderboerderij is veel te leren

GOES - De borstomvang van het paard in het kwadraat, maal de lichaamslengte en dat gedeeld door 11.880. “Dan weet je hoeveel pasta je nodig hebt om je paard te ontwormen”, legt stagiaire Heidi van kinderboerderij De Hollandsche Hoeve in Goes uit. Ondanks corona kan ze gelukkig allerhande praktijkervaring opdoen. 

Dit hele schooljaar loopt Heidi Lukasse (17) uit Wolphaartsdijk stage bij de kinderboerderij. Ze zit in het tweede jaar van de Scalda-opleiding bedrijfsleider dierenverzorging niveau vier. “In juni begon ik al een stageplek te zoeken”, vertelt ze. “Het was best lastig, want veel bedrijven hebben nu minder werk. Gelukkig kon ik hier stagelopen.”


Rantsoenberekeningen

Er valt veel te leren op de kinderboerderij, weet Heidi. “Je zorgt voor de dieren en houdt alles netjes, maar er komt ook werk bij kijken waaraan mensen niet meteen denken, zoals vaccineren en voer inkopen.” Daar laat Heidi dan rantsoenberekeningen op los. Haar stagebegeleider heeft het zo geregeld dat de dierenarts precies langskomt als Heidi er is, zodat ze daarvan ook iets opsteekt.

Heidi is haar leven lang al gek op dieren. “Ik weet nog niet precies wat ik wil worden, maar ik wil graag verder studeren. Ik heb aan horeca gedacht, omdat mijn ouders een horecabedrijf hebben, maar dieren vind ik toch het leukst”, zegt ze met een konijntje in haar armen. “Deze is een paar weken geleden geboren. Ik was erbij toen de vader en moeder bij elkaar werden gezet. Dat was op 10 december. En nu zijn er acht babykonijntjes.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;