Foto:

Bezoek nu de nieuwe website GoesViertPasen.nl

GOES - Vandaag, donderdag 1 april, wordt de Veertigdagentijd afgesloten (de periode waarin gelovigen wereldwijd toeleven naar de viering van Pasen). Vanaf deze dag kunnen inwoners van Goes e.o. de nieuwe website GoesViertPasen.nl bezoeken: een platform met verschillende vormen om thuis het Paasweekend te beleven, nu gewone fysieke kerkdiensten nog niet mogelijk zijn.

De website is een initiatief van stichting GoedNieuwsGoes. Deze stichting organiseerde eerder de Lichtjestour en de kerstzang bij de Sint-Maartensbrug. Dit nieuwe initiatief is een vervolg op GoesViertKerst.nl dat in december 2020 werd gelanceerd: bij deze online Kerstviering was sprake van een historische samenwerking van 11 Goese kerken en trok destijds meer dan 10.000 kijkers.

Bezoekers van de website kunnen kiezen uit vijf onderdelen. In de eerste plaats treft men een overzicht van links naar livestreams van diverse kerken in Goes (de eerste uitzendingen zijn op donderdagavond vanuit de Bethelkerk en Maranathakerk). Op de site is een kindergedeelte met filmpjes, paasliederen en tips om te knutselen.
Vanaf Goede Vrijdag 10:00 worden twee andere onderdelen zichtbaar: een thuisviering van het Avondmaal én de zgn. Paas-specials met Otto de Bruijne (een landelijk bekende kunstenaar, spreker en presentator). Waar de viering van het avondmaal zich specifiek richt op gelovigen, zijn de Paas-specials zeer geschikt voor mensen die geen aansluiting vinden bij kerkdiensten. De Bruijne neemt de kijker d.m.v. woord en kunstwerken mee in ‘De Kruiswoorden’ (de laatste zinnen die Christus uitsprak aan het kruis); ‘De Rechtzaak’ is een productie die zich richt op spirituele zoekers en kritische denkers (gericht op de vraag of er te bewijzen valt dat Christus daadwerkelijk opstond uit de dood).
Op Paaszondag 20.00 uur gaat de eerste online editie van de jaarlijkse Paasjubel online. Onder normale omstandigheden kwamen christenen op Paasochtend bijeen op het Marktplein in Goes om samen liederen te zingen; nu kan men in de avond genieten van de bekende Paasliederen, vertolkt door musici uit diverse kerken.


 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>