Gino Buysrogge brengt nieuw coronalied uit
<p>Gino Buysrogge heeft een coronalied gemaakt.</p>

Gino Buysrogge heeft een coronalied gemaakt.

Gino Buysrogge brengt nieuw coronalied uit

DRIEWEGEN - Sinds kort is het vierde coronalied van Gino Buysrogge te beluisteren op Itunes en Spotify én te bekijken op YouTube. Bij het nummer, dat de titel ‘Beste meneer Ona’ heeft, werd in de polders bij Driewegen een videoclip opgenomen. Gino is muziekdocent op het Goese Lyceum en trad voor de coronocrisis regelmatig op met zijn band Gino & The Bulldoze Band.


“Tijdens de vorige lockdown heb ik een Elvis-cd opgenomen en ook gepresenteerd”, vertelt Buysrogge. “Toen was ik al van plan om daar een vervolg op te maken en daar ben ik nu dus mee bezig. Als je niet kan spelen moet je wel af een toe iets van je laten horen. Dit coronalied kwam er eigenlijk een beetje tussen. Ik neem in dit lied geen politiek standpunt in en iedereen moet het zelf invullen, maar het gaat er wel over dat we het allemaal zo beu zijn, dat corona-gebeuren. Ik zie het liefst ‘meneer Cor Ona’ weer verdwijnen, zodat alles weer normaal wordt.”

Videoclip

Vorig jaar nam Buysrogge met zijn zoon Tim - rapper Bustaflex - al een coronalied op, maakte hij een lied in samenwerking met andere muzikanten en ook bracht hij een bluesy ‘het-komt-allemaal-weer-goed’-nummer op, getiteld ‘Just Like It Used To Be’. “Ik heb alles zelf thuis opgenomen. Als basis gebruik ik een bestaande drumtrack en daar speel ik dan zelf de gitaren, bas, piano en Hammond-orgel overheen. Mick van Liere heeft het geheel afgemixt en gemasterd.”

Voor de videoclip bij zijn laatste coronalied had Buysrogge het idee om corona te laten ‘verdwijnen’ op een verlaten polderweggetje. “Maar toen kreeg ik het idee om een drone te gebruiken die steeds hoger gaat vliegen. Op de laatste shot sta ik als een stipje in de uitgestrekte polder. Dat vind ik wel een prachtig plaatje.”

Als het aan Buysrogge ligt, is dit het laatste coronalied dat hij opneemt. “Laten we het hopen. Wij moeten het echt hebben van live-optredens en het is ontzettend jammer dat dat nu niet kan.

We zouden optreden op het Klomppop festival in Ovezande. Dat is nu voor de tweede keer een jaar verplaatst, naar 2022. Hopelijk kunnen we ‘Beste meneer Ona’ dan wél live spelen!”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;