<p>Agnes Thoen op een van haar favoriete plekjes in Nisse.</p>

Agnes Thoen op een van haar favoriete plekjes in Nisse.

(Foto: Britta Janssen)

‘De saamhorigheid is groot in Nisse’

NISSE - Pittoreske adresjes, groen en stilte te over in Nisse. Er wonen mensen juist voor de rust, maar er zijn ook inwoners die elkaar graag opzoeken, vertelt Agnes Thoen over haar dorp. “Ik vind het mooi dat die mengelmoes van mensen elkaar accepteert. Je kunt hier zijn wie je bent.”

Nu ze moeder is, ziet Agnes ook de voordelen van opgroeien in een klein dorp voor haar kinderen. Ze bracht zelf haar jeugd door in Baarland en haar zoon Owen (11) en dochter Gwen (7) zijn geboren in Nisse, waar het gezin bijna vijftien jaar woont. “Zij pakken makkelijk de fiets om naar een vriendje of de speeltuin te gaan. Doordat we hier ook een school hebben, wonen klasgenootjes in de buurt. En er is sociale ‘controle’ op een prettige manier.”


Agnes zet zich graag in voor haar dorp, bijvoorbeeld als voorzitter van T.O.N., die in en om Nisse activiteiten voor jong en oud organiseert. Dat lukt niet zonder vrijwilligers, maar daaraan heeft Nisse volgens Agnes geen gebrek. “De saamhorigheid is groot in Nisse. Daardoor konden we bijvoorbeeld met een beperkt budget ons kerstfeest Kossemisse ter Nisse organiseren. Er kwamen zo’n duizend bezoekers op af. Op school hebben de kinderen er werkjes voor gemaakt en die zien ze dan weer als ze naar het feest gaan. Zo leren ze ook dat je samen meer bereikt dan alleen.”

Nisse voelt echt als thuis voor Agnes. “Het is een mooi en leuk dorp. Als bij een rondje hardlopen de kerk weer in zicht komt, geeft dat altijd een fijn gevoel.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;