<p>Annelies Steendijk heeft de zee ook een beetje naar haar tuin gehaald.</p>

Annelies Steendijk heeft de zee ook een beetje naar haar tuin gehaald.

(Foto: Britta Janssen)

Annelies Steendijk is ‘weg van Colijn’

COLIJNSPLAAT - Wie bij Colijnsplaat een fietser in badjas naar de Oosterschelde ziet rijden, spot waarschijnlijk Annelies Steendijk op weg voor haar dagelijkse zwemmoment. Dat het water bijna in haar voortuin ligt, is een belangrijke reden dat ze ‘weg is van Colijn’.

“Het is gewoon handig dat ik alleen maar mijn badjas hoef uit te doen en zo het water in kan.” In de winter doet ze het iets korter, maar Annelies Steendijk duikt iedere dag, het hele jaar door, de Oosterschelde in. “Dat is een enorme oppepper. Soms heb ik koffie bij me en dan zit ik bij mijn zwemtrapje en geniet van de geluiden van het water en de vogels”, vertelt ze. “Ik heb in bijna alle dorpen op Noord-Beveland gewoond, maar nergens heb je het water zo dichtbij. Dat geeft me een gevoel van vrijheid.” Maritieme elementen, zoals meerpalen, zijn dan ook te vinden in haar tuin. Annelies en Pier, “de liefde van mijn leven”, wonen bijna vijftien jaar in Colijnsplaat, in het voormalige Rabobank-gebouw aan de Havelaarstraat. Ze houden ook van het bruisende karakter van hun dorp. “De jachthaven is prachtig en we hebben de mooiste dorpsstraat, de Voorstraat met de lindebomen, het kerkje en het oude raadhuis.” Annelies kent er bijna iedereen, ook door haar vrijwilligerswerk, voor onder andere Peerock en EEF (Eindeloos Eiland Festival). “Ik vind die contacten heerlijk. Als ik naar de bakker ga, ben ik een half uur weg, want dan zie je die en die en maak je gezellig een praatje. Persoonlijke aandacht voor familie en vrienden, daar gaat het toch om in het leven?”


 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;