<p>De 15-jarige Judith maakt muziek bij het Leger des Heils.</p>

De 15-jarige Judith maakt muziek bij het Leger des Heils.

Judith Overwijk: ‘Ik word blij als ik anderen blij kan maken’

GOES – Sinds 2017 reikt de gemeente Goes jeugdlintjes uit aan jongeren die zich verdienstelijk gemaakt hebben voor de Goese gemeenschap of een bijzondere prestatie op hun naam hebben staan. Vijf jongeren hebben onlangs zo’n lintje gekregen en zij komen hierover de komende weken aan het woord in de Bode. Dit keer vertelt Judith Overwijk (15) over haar vrijwilligerswerk. Zij kreeg het lintje voor haar inzet voor het Leger des Heils, waar zij jong-soldaat is.


Judith kwam bij het Leger des Heils terecht via haar ouders, die het muziekkorps dirigeren. “Ik heb op mijn zevende een belofte afgelegd dat ik trouw ben aan het Leger des Heils, dat ik anderen help, geen alcohol en drugs zal gebruiken en dat ik trouw zal blijven aan God. Ik draag een uniform dat bestaat uit een rok, een blouse en een vest. Een jasje krijg je als je korpskadet wordt of heilsoldaat. Een uniform is niet verplicht, maar ik vind het mooi en het staat netjes. Mijn ouders hebben ook een uniform en zo kun je laten zien dat je bij elkaar en bij het Leger des Heils hoort.”

Optredens

Judiths grootste hobby is muziek. Ze speelt bugel in het muziekkorps en zingt in de zangbrigade. “Kerst is de drukste periode”, vertelt ze. “Dan spelen we in bijna elk bejaardentehuis. Soms treden we ook op in andere landen. Ik draag dan de vlag naar binnen. Ook help ik de penningmeester met het optellen van de collecte. Ik heb mijn maatschappelijke stage voor de mavo gelopen bij het Leger des Heils.” Judith helpt daarnaast bij het jeugdwerk van het Leger des Heils, waaronder bij de kindernevendienst en de crèche. Sinds 2019 zingt zij bij J-Unit Choir, een jongeren-gospelkoor dat optreedt door heel Nederland en daarbuiten. “Ik hou heel erg van zingen. Ik vind het heel leuk om dat met anderen te kunnen delen en voor mij is het ook een manier om mijn geloof te beleven.”

Haar inzet voor het Leger des Heils is heel belangrijk voor Judith. “Dit te kunnen doen, betekent heel veel voor mij. Ik weet dat veel oude mensen naar onze optredens uitkijken. Ik vind het leuk om mensen een plezier te doen en om hen blij te maken. Dat ik hiervoor een lintje heb gekregen was wel een verrassing, want ik vind het zelf niet bijzonder wat ik doe. Ik doe gewoon waar ik blij van word en waar anderen blij van worden. Later zou ik heel graag, net als mijn ouders, dirigent van het muziekkorps of de zangbrigade worden. Het lijkt mij heel gaaf als ik dat van ze zou kunnen overnemen.”

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;