Goes’ college blij met eerste resultaten proef vrachtwagenverbod Buys Ballotstraat

GOES - In de Buys Ballotstraat in Goes mogen geen vrachtwagens meer rijden en dat leidt niet tot overlast in omringende straten. Dat meldt de Goese wethouder Cees Pille donderdag over de proef met het verbod. Hij is tevreden over het voorlopige resultaat van het experiment.


Metingen tonen volgens Pille aan dat het percentage vrachtverkeer in de Buys Ballotstraat is gedaald van 2,5 naar 1,9 procent. “Het percentage zwaar vrachtverkeer daalde van 0,7 naar 0,4 procent”, aldus de wethouder. Daarbij is het in de buurt niet veel drukker geworden met vrachtwagens en dat stemt hem positief. “Maar voordat we een definitief verbod voor vrachtverkeer instellen in de Buys Ballostraat, wachten we het totaalonderzoek af. Als de economie straks aantrekt, kan dat tot meer verkeer leiden. Het zou voorbarig zijn om het verbod dan nu al definitief in te voeren.”

Voor de proef heeft de gemeente drie verkeersmetingen uitgevoerd. De eerste vond plaats in oktober, voordat de spooronderdoorgang bij de Van Hertumweg opende. De tweede was na de opening en de derde meting vond plaats nadat het verbod was ingesteld. Bij de spooronderdoorgang ziet de gemeente wel een stijging van het vrachtverkeer, maar er rijden volgens Pille altijd nog minder vrachtwagens dan bij de eerste meting.

In oktober is er een nieuwe peiling. “Op basis daarvan nemen we een definitief besluit.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>